Πως να οργανώσετε τα οικονομικά σας

writing-828911_1920

Στόχος του blog αυτού όπως αναφέρω και εδώ, είναι να βάλω την ζωή μου σε μια τάξη. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και τον τομέα των οικονομικών μου. Ζω με τον σύζυγο μου εδώ και 5 χρόνια, και παρόλο που και οι δυο έχουμε πολύ καλές και σταθερές δουλειές και στο νοικοκυριό μας μπαίνουν δυο μισθοί, στο τέλος του μήνα τα βγάζουμε με το ζόρι. Θα μου πείτε είναι που έχουμε και ένα παιδί 18 μηνών που όσο να ‘ναι έχει αρκετά έξοδα. Όμως δεν κατά την γνώμη μας δεν σπαταλούμε σε περιττά έξοδα τα λεφτά μας. Ή κάπως έτσι νομίζαμε μέχρι τις 31 Μαΐου 2016. Ημέρα που πληρωθήκαμε και η μέρα που έπρεπε να ταχτοποιήσουμε όλους τους λογαριασμούς μας.


Πρώτο βήμα για να βάλουμε τα οικονομικά μας σε τάξη ήταν να καταγράψουμε τα έσοδα και τα έξοδα μας. Πήρα λοιπόν χαρτί και άρχισα να γράφω… Λογαριασμοί, δόσεις, αποταμιεύσεις, έξοδα διακοπών, ο σταθμός της μικρής… πάει το πρώτο χιλιάρικο. Έπειτα είναι και τα καθημερινά έξοδα, βενζίνες ψώνια για το σπίτι κλπ. Βάζοντας τους αριθμούς κάτω είδαμε πως ναι μεν το εισόδημα μας έφτανε για όλα τα πιο πάνω, αλλά το ποσό που νομίζαμε πως μπορούσαμε να ξοδεύουμε σε προσωπικά έξοδα ήταν πολύ λιγότερο από όσο ξοδεύαμε μέχρι τώρα.
Πρέπει να μπει ένα πλάνο! Ένα πλάνο εξοικονόμησης! Στόχος μας είναι να μην περνάμε απλά με τον μισθό του μήνα αλλά να βάζουμε και κάτι στην άκρη όχι τόσο για αποταμίευση για τα βαθιά μας γεράματα, αλλά και για έξοδα που μπορεί να προκύψουν εκεί που δεν το περιμένουμε.
Για αυτό και από εκείνη την μέρα ξεκινήσαμε το ταξίδι προς μια καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS